Archive for april, 2012

Stöda icke-våldsarbete

april 23rd, 2012

Om man vill stödja icke-våldsarbete så finns en god möjlighet att göra det genom Annika Spalde och hennes arbete.

”Varje gevär som tillverkas, varje krigsfartyg som sjösätts, varje raket som avfyras innebär ytterst en stöld från dem som hungrar och inte får mat, från dem som fryser men inte har några kläder.”

http://annikaspalde.blogspot.se/2012/04/vill-du-stodja-mitt-arbete-med-cpt.html

Freden börjar med dig – Sommarmöte 2012

april 3rd, 2012

Sommarmöte 9 – 12 augusti – med tema fred

We can bring peace to our world

Bild från http://peace.mennolink.org/resources/clipart/ourworld.jpg

I år beslutade vi att pröva en ny plats och modell. Det blir färre dagar vilket förhoppningsvis gör att fler kan delta. Planeringsgruppen har undersökt ett antal lägergårdar och fastnat för ett vandrarhem i närheten av Stockholm. På Vintermötet beslutade att utgå från temat fred ur olika aspekter. Fred börjar med mig och sprider sig längre och längre bort i världen.

Vi behöver inte laga mat och prövar också på det sättet platsen för ett eventuellt internationellt möte nästa år. Vi tänker oss att använda dagarna till olika former av gemenskap, bad, vandringar i natursköna omgivningar, samtal och andakter. Vi räknar med att deltagarna kommer under eftermiddagen och vi börjar med gemensam middag kl 18.00. Hemresa sker efter lunch på söndagen. Håll ögonen öppna efter mer information på hemsidan längre fram men du kan alltså redan nu boka in datum.

Vi kommer att vara på Skäggesta vandrarhem. Läs mer om dem på deras hemsida.