Resetips till Iona våren 2016

Jag ska till Iona en vecka i början av maj. Det går inga direktflyg till Glasgow. Jag hittade resan via Ticket och ska flyga till Glasgow med KLM via Amsterdam. Väntetiden vid flygbytet i Amsterdam är inte så långt.

Alternativt kan man flyga med Ryanair till Edinburgh och ta buss därifrån till Glasgow.

Från Glasgow (Queen street Station) tar man tåget till Oban. Det går c:a kl 8 och kl 12 och tågresan tar c:a 4 timmar. Om man tar 8-tåget går båten från Oban till Craigure (på ön Mull) c:a 12,30. Sen tar man en buss till andra sidan av Mull-ön och sen färjan från Fionnphort till Iona vid 15 tiden. (Eftersom resan tar c:a 7 timmar så bör man vara framme vid 19 tiden och man tar kl.12-tåget från Glasgow). När man ska tillbaka igen åker man c;a 8,50 från Iona och är vid 16-tiden tillbaka i Glasgow. OBS Tidtabellerna ändras ständigt men tiderna 8 och 12 från Glasgow och kl 16 åter brukar stämma.
Eftersom det är svårt att hinna från Stockholm till Iona på en dag så jag har valt att komma dagen före till Glasgow och sova över på vandrarhem, likaså natten efter Iona-veckan (hittade vandrarhemmet även på Ticket).
Jag var en vecka på Iona 2002 och bodde då på MacLeods och gillade speciellt att de har ett ”Craft room” där man kan skapa med händerna. Jag tror det är smart att åka i år för det sägs att det stora huset där många bor ”The Abbey” ska renoveras nästa år och då kanske de ej kan ta emot lika många besökare.

När man anmält sig sänder Iona ut mer detaljerad information några månader innan man ska resa dit, med dagsaktuell info om transporterna och vistelsen på Iona

Mer information om hur man åker till Iona finns i detta word-dokument

/Elisabeth Svedin